Gl. Skårupvej

Gl. Skårupvej

På støttecenter Gl. Skårupvej er der plads til 8 beboere.

På støttecenter Gl. Skårupvej er der plads til 8 beboere.

Hjemmevejledere med pædagogisk uddannelse er tilknyttet Gl. Skårupvej. Personaletimerne ligger fortrinsvis eftermiddag/aften og weekends.

Det overordnede mål er at øge beboernes livskvalitet og skabe udvikling, hvor det er muligt og positivt. Vi støtter beboerne i:

  • at få skabt en bolig, hvor de føler sig hjemme og godt tilpas
  • at skabe et hyggeligt og hjemligt miljø og en positiv atmosfære i fælleshuset
  • at klarlægge ønsker og behov i forhold til aktiviteter og oplevelser - og få ønskerne ført ud i livet
  • at skabe og styrke netværk
  • at styrke færdigheder og udvikle nye
Fysiske rammer

Støttecenter Gl. Skårupvej ligger i det nordøstlige Svendborg. Der er gode busforbindelser til centrum og til Odense og Nyborg.

Gl. Skårupvej består af et fælleshus samt to rækkehuse med 4 lejligheder i hver. Lejlighederne er ca. 50 m². De har entré og tekøkken ved hovedøren, en ret stor stue, soveværelse samt badeværelse med plads til vaskesøjle og diverse hjælpemidler, hvis det skulle blive nødvendigt.

Fra stuen er der udgang til en lille have med terrasse.

Fælleshuset er i ét plan og på ca. 100 m². Her er en stor stue med plads til bløde møbler og spisebord og stole til 10 personer. Der er køkken med blandt andet hæve-sænkebord med kogeplader og vask. Desuden er der bryggers, personalekontor og depotrum. Alle beboere har nøgle til fælleshuset, hvorfor dette i princippet er åbent døgnet rundt.

Både lejlighederne og fælleshuset er i beskeden udstrækning indrettet til kørestolsbrugere. Der er ingen hæve/sænkefunktioner i lejlighederne, men der er dog lavet skydedøre uden dørtrin.

Livet på Gl. Skårupvej

På beboernes arbejdsfrie dag holder vi morgenmøde, hvor mange praktiske ting vendes. Alt, som vedrører alle i huset, kan tages op på dette møde. Fx laver vi madplan for den kommende uge. Vi snakker om kommende arrangementer. Beboerne tager tit til musikarrangementer, i biografen o.l.

Økonomi

Som beboer på Gl. Skårupvej har man følgende månedlige udgifter:

  • Husleje (inden boligsikring): 5.080 kr.
  • Fjernvarme (aconto): 981,00 kr.
  • Kost (fuld pakke): 1.375,80 kr.