Solsikkevej

Solsikkevej

På støttecenter Solsikkevej er der plads til 11 beboere.

Hjemmevejledere med pædagogisk uddannelse er tilknyttet Solsikkevej. Deres timer ligger primært om eftermiddagen/aften og weekends.

Med det mål at give alle beboere størst mulig livskvalitet arbejder vi blandt andet på:

  • At skabe et hjemligt miljø med en tryg og positiv atmosfære
  • At sørge for gode og sunde måltider, som vi hjælper beboerne med at tilberede
  • At give alle mulighed for aktiviteter og oplevelser i og uden for huset - enkeltvis eller sammen
  • At bevare og styrke kontakten til familie og venner
  • At styrke den enkeltes stærke sider og udnytte evner og færdigheder bedst muligt
Fysiske rammer

Støttecenter Solsikkevej ligger i den nordøstlige del af Svendborg på en stille villavej. Der er gode busforbindelser til centrum og stisystem til Grønnemoseværkstederne (ca. 5 km).

Hvis man visiteres til Solsikkevej, kommer man til at bo i et rækkehus på ca. 65 m². Det indeholder spisekøkken, stue, soveværelse, badeværelse og gang. Der hører en lille have til rækkehuset.

Ud over egen lejlighed kan man benytte fælleshuset, som er en del af støttecenteret. Huset er 130 m² og består af køkken, spise- og opholdsstue, 2 aktivitetsrum, 2 toiletter og et kontor. Til huset hører en terrasse.

Alle brugere har nøgle til fælleshuset, hvorfor dette i princippet er åbent døgnet rundt.

Hverken lejligheder eller fælleshus er indrettet til kørestolsbrugere.

Livets gang på Solsikkevej

Fire dage om ugen er beboerne af sted i beskæftigelse/ samværstilbud. Det betyder, at alle typisk er hjemmefra fra kl. ca 9 til 16 disse 4 dage.

Den arbejdsfrie dag er af praktiske hensyn den samme for alle beboere. Dagen starter med fælles morgenmad i fælleshuset og gennemgang af den kommende uges gøremål.

Herefter får man besøg i sit hjem af sin vejleder. Sammen planlægger vi dagen, som kan indeholde praktiske gøremål som tøjvask, rengøring, indkøb, bankbesøg, læge- eller tandlægebesøg, havearbejde m.m. Samtidig er der mulighed for, at vi kan få en god snak på tomandshånd.

I hverdagen herhjemme lægger vi stor vægt på hyggeligt samvær omkring madlavning, spisning og diverse aktiviteter i og uden for huset. Vi er et hus med mange traditioner. Ud over de mere almindelige traditioner så som højtider og fødselsdage holder vi dels et familiearrangement, dels en vennefest en gang om året. Vi har også tradition for at rejse en del.

Økonomi

Som beboer på Solsikkevej har man følgende månedlige udgifter:

  • Husleje: 4.953 kr.
  • Aconto antenne: 142,00 kr.
  • Aconto vand: 496,00 kr.
  • Aconto varme: 385,00 kr.
  • Kost (fuld pakke): 1.375,80 kr.

Se ydelsesbeskrivelse for seneste niveau for udgifter.