Hostrupvej

Hostrupvej

På Hostrupvej er der 14 lejligheder. Hjemmevejledere er tilknyttet Hostrupvej med pædagogisk eller sundhedsfaglig uddannelse.

Der er personale i huset til at yde den enkelte hjælp fra om formiddagen til om eftermiddagen. Fra om eftermiddagen og til først på aftenen er der mere fokus på at bakke op om det fælles liv i huset. Personaletimerne ligger typisk mellem kl. 9 og 22.

På Hostrupvej tilbyder vi en tryg base og en varm og rummelig atmosfære, hvor vi respekterer hinandens forskelligheder. Det er vores grundholdning, at tryghed skaber grobund for den enkeltes udvikling og selvstændiggørelse.

Fysiske rammer

Støttecenter Hostrupvej ligger i et villakvarter tæt ved Stenstrup plejehjem. Grunden støder op til en stor naturpark. Der er ikke langt til bank og forretninger, og der er togforbindelse til Odense – Svendborg. Stationen ligger ca. 5 minutters gang fra Hostrupvej.

Hostrupvej er et dobbelthus med 14 lejligheder på hver 65 m². Der er fællesfaciliteter i form af stort spisekøkken, samt en stor opholds-, hygge, spise-, tv-stue. Der er vaskerum med vaskemaskine og et lille kontor til personalet.

Livets gang på Hostrupvej

Alle beboere tilbydes beskæftigelse på beskyttet værksted.
På beboernes arbejdsfri dage satses der meget på én til én kontakt med den personlige vejleder.

Vi afholder beboermøde ca. hver 6. Uge. Akutte problemer tages løbende. På møderne er alle beboere med til at træffe beslutninger om husaftaler, aktiviteter m.m.

Sammen udarbejder vi en ugentlig kostplan, hvor der lægges meget vægt på sund kost med meget grønt. Beboerne er selv med til at tilberede de daglige måltider.

I øvrigt er deltagelse i de daglige gøremål frivillig. Man deltager, når man har overskud til det.

Vi lægger stor vægt på, at den enkelte og gruppen får oplevelser, som giver afbræk i den daglige rytme. Vi arrangerer dagsture, tilbyder ledsagelse til mini-ferieture og arrangerer ture til fx teater, biograf og festivaler. Vi forsøger så vidt muligt at dække alles behov for oplevelser.

Der holdes fødselsdage med venner og pårørende.

Økonomi

Som beboer på Hostrupvej har man følgende månedlige udgifter:

Husleje (inden boligsikring): 4.249 kr.